Groen licht voor Voedselbos

Papendrecht –  Papendrecht krijgt een Voedselbos. Het College van B&W heeft ingestemd met het plan een dergelijk bos te creëren in het Noordhoekse Wiel. Leo Quist van de Sociale Moestuin Papendrecht legde dit plan ongeveer een jaar geleden aan het Papendrechtse College voor.

door Ina Florusse

 

Het Voedselbos is een schitterend ontwerp van Marco Matla, één van Leo’s enthousiaste vrijwilligers. Veel buurtbewoners en verdere belangstellenden omarmden dit plan, wat zeker positief meegewerkt zal hebben in de besluitvorming. Daar er komende maanden heel veel werk verzet moet worden, kan Leo nog flink wat vrijwilligers gebruiken, zowel in het Voedselbos, als netwerkers, onder het motto: ‘Help het Voedselbos groeien’.

Leo en zijn vrijwilligers Marco, Iris en Leo zijn dolenthousiast. “De omwonenden zijn begin januari op de hoogte gesteld. Nu hebben we dus ruim baan om ons plan te realiseren.” Ook is hij verheugd mee te kunnen delen dat Iris zich als ecoloog bij hen heeft aangesloten. ” Ook de gemeente heeft aangegeven om alle medewerking te verlenen waar nodig. Maar” laat Leo er op volgen. “Het is en blijft ons plan.

“Leo en zijn team hebben drukke maanden voor de boeg, waarbij ze nog best wat helpende handen kunnen gebruiken. “We zijn op zoek naar mensen die bedreven zijn in PR op onze website, op Facebook en in de media, naar netwerkers die sponsoren werven, fondsen weten aan te boren of in gesprek kunnen gaan met organisaties, maar natuurlijk zijn we ook op zoek naar mensen die praktische hulp kunnen bieden in het Voedselbos. ”

Wat zijn de plannen? “We gaan een insectenhotel maken en nestkastjes en planten aanschaffen. Dit alles is onder andere mogelijk door mooie bijdragen van het Oranje Fonds in het kader van ‘NL Doet’ op zaterdag 10 maart en van de organisatie ‘Erflandschap Zuid Holland’. Twee bedrijven sponsoren het Voedselbos al, hopelijk volgen er meer.”

Verder zal er naast allerlei bomen, struiken en planten ook ruimte gegeven worden aan vogels, bijen en insecten. “Met name voor de insecten zal er ook een ven, of een paddenpoel gerealiseerd worden. Om dit goed op te zetten, zullen we samenwerken met de Natuur en Vogelwacht.”

Leo spreekt de hoop uit dat scholen zich aanmelden, zodat hun leerlingen groepsgewijs kunnen helpen, “Ook willen wij graag een stuk educatie verzorgen.”

Aan de opening wordt een wedstrijd verbonden: ‘Bedenk een mooie naam voor Het Voedselbos’. Informatie: socialemoestuinpapendrecht@gmail.com of 06-28239770

 

bron: https://www.papendrechtsnieuwsblad.nl/nieuws/algemeen/332631/groen-licht-voor-het-voedselbos-

Deel dit bericht

Share on facebook