Burendag

Onlangs hebben wij op het Voedselbos een burendag georganiseerd, met dank aan het Oranje Fonds. Het weer zat gelukkig mee, door de dag heen zijn er best veel bezoekers geweest.

Wat voor programma hadden wij?

Opschonen paddenpoel/nieuwe aanplant en zaailingen/naam bordjes plaatsen bij de diverse gewassen. Een leuke speurtocht met sminck voor de kids, natuurlijk hadden we ook koffie/thee en sap. De broodmaaltijd hebben we op de beukmolen binnen gehouden ivm. een bui regen. Verder een heel leerzaam dagje, vonden de bezoekers.

Groene doe dag

We gaan in het voorjaar in samenwerking met GroenLinks Drechtsteden een Groene doe dag organiseren op het Voedselbos. Wil jij erbij zijn? Geef je dan op voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom; regelmatig moeten er klussen gedaan worden op het Voedselbos, zoals; knotten van de wilgen/aanplant/maaiwerk/onderhoud aan de fruitbomen etc.

Wij verwachten de komende jaren dat het bos zich verder ontwikkeld zodat de natuur zich stabiliseerd en voldoende opbrengst zal geven, het eerste jaar is dat nog niet veel.

Gr. Leo Quist
Voorzitter stichting; SMP/groep,
Sociale Moestuin Papendrecht.
Tel: 06-28239770
Penningmeester, stichting Tiny House Drechtsteden en omstreken
Penningmeester, Vereniging “LAB” (LandArtBos)
Lid schaduwfractie, GroenLinks Papendrecht.

Deel dit bericht

Share on facebook